Om Fröken själv

Namnet Fröken Skogsbär, kom till av en felskrivning av mitt efternamn (som ogift Skogberg) när jag skulle skriva min C-uppsats i socialt arbete på universitetet. Helt plötsligt hette jag Annika Skogsbär. ”Det är ju en yoghurt!” tänkte jag. Men nu är det också ett företag!

Jag återupptäckte symaskinen, i samband med att jag började ”boa” in för lilla Henry som låg i magen.  Maskinen är en fantastisk apparat för att få utlopp för all min kreativitet. Strax efter denna omvälvande händelse tillsammans med symaskinen så snöade jag in på gamla retro/vintage-tyger, främst från 50-70 talet.  De har nu tagit över hela källaren, det tänkta gymmet till sambon gick om intet, samt att mitt behov av att gå på loppisar och leta tyger har ökat rätt rejält.

Jag  anser mig vara estetiskt känslig, ibland till och med överkänslig. Jag har alltid haft ett intresse för skapande av olika slag. Efter studenten studerade jag konst i Englad ett år. Jag har inrett/målat om nästintill alla mina 18 hyresrätter till bostäder jag bott i sen jag var 16 år gammal. Jag måste alltid ha minst ett projekt i huvudet, gärna två så att det händer något. Jag gillar fiffiga lösningar och gillar verkligen produktutveckling. Därför förändras ständigt små detaljer hos de saker jag syr då jag kommer på något (i mina ögon) smartare eller bara snyggare. Det kan vara ett fack, extra mellanlägg, en form på ett lock eller vad som.

Följ mig gärna på instagram, där händer det ofta mycket mer än här 😉  @frokenskogsbar

/Annika Schaefer

Kontakt: frokenskogsbar@gmail.com

Fröken Skogsbär started with me sewing small things for my baby to be. Today I recently started my own company and love sewing for other people. Most things I take orders for, there might be a webshop in the future.
The name Fröken Skogsbär means Miss Forestberry. It started by a writingmisstake when I studied at the University.
I sew from retro/vintage fabrics and love the hunting to finding them. So secondhand shops and fleamarkets is my favorite kind of shopping 🙂

If you want to buy something or have an order question please email me (I only ship to Sweden) : frokenskogsbar@gmail.com

/Annika Schaefer

Annonser

En kommentar Lägg till

  1. Erika skriver:

    Vilka fina grejer!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s